Sosyal Medya

Güncel

Papa’nın maksadı

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Katolik Papa, Ortodoks Bartholomeos’un da Papası olmak istiyor... Papa’nın ziyaretinin asıl maksadı bu olduğunu yazdı.



Ä°ÅžTE O YAZI:

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet BaÅŸkanı olarak Papa’nın Ankara temasları dinler arası diyalog, dünyaya barış mesajı verilmesi ve en önemlisi Ä°slamofobi’nin yıkılması bakımından elbette önemli ama bu ziyaretin bir baÅŸka nedeni daha var.

Tamamen Hıristiyan alemini ilgilendiren bir neden bu. (..) Kökü 9. yüzyıla kadar dayanan ancak resmi olarak 1054 yılında iki kilisenin karşılıklı aforozlaÅŸması ile baÅŸlayan anlaÅŸmazlığı gidermek için yıllar öncesinden baÅŸlayan diyalog çabalarına katkıda bulunmak.(..)

Bir önceki Papa XVI. Benedict, kendisini sadece Katoliklerin deÄŸil, bütün Hıristiyan aleminin papası olduÄŸunu ilan etmiÅŸti. (..) yapılan bu ziyaretin sonucu özellikle Ortodoks PatriÄŸi’nin statüsünün ne olacağı noktasında çok önemli. Keza Papa’nın konumunun ne olacağı da... (..)

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri olan Papa’nın bundan böyle Ortodoks PatriÄŸi ile aynı seviyede olmayı kabul edip etmeyeceÄŸini merak ediyorum... (..)

SEVÄ°LAY YÜKSELÄ°R / SABAH

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.